Laver du helikopteren?

Laver du helikopteren tror du? At være forælder til en ung teenager i dag, er bestemt ikke altid for sarte sjæle. Det kan godt engang imellem være lidt udfordrende og ofte kan det give både ondt i maven og søvnløse nætter, at tænker…

Bliver du kontrolleret af din egen teenager?

Jeg ved ikke hvor mange gange jeg igennem årene, har talt med forældre til teenager, som gang på gang har fortalt mig, hvor meget deres teenager kan provokere, udfordre og ryste deres verdensbillede. Forældrene siger til mig, at deres…

Pjækker din teenager fra skole - tror du?

Pjækker din teenager fra skolen tror du? Jeg har stillet samme spørgsmål utallige gange til forældre til teenagere, når jeg har været rundt i landet og holdt foredrag. Hvad tror du de svarer mig, når jeg spørger? Du skal selvfølgelig…

Sådan hjælper du en genert teenager med at bygge selvtillid

Hvorfor er nogle teenager generte? At være genert er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Der ingen grund til at forsøge at presse en stille teenager til at blive en rigtig party konge eller dronning. Men hvis din teenagers generthed forstyrre…

Hvad foregår der inde i min teenagers hoved?

Har du nogensinde spekuleret over, hvad det er der foregår inde i din teenagers hoved? Hvad hun dog tænkte, da hun besluttede sig for at gøre dette eller hint, eller hvorfor han bare ikke vil lytte til, hvad det er jeg fortæller ham eller…

Din teenager er sandsynligvis mere stresset end du aner!

Teenagere er under mere stress i dag, end nogensinde før Lyder det mærkeligt i dine øre? At være teenager i dag er altså ikke en nem opgave. Det kræver hård hud og hår på brystet. Ungdomsårene har alle dage været lidt af en udfordring,…

Har du sovet i timen forælder?

Nu sidder du nok lige nu og tænker; "han er sgu ligegodt fræk ham John. Hvad bilder han sig egentlig ind?" Jeg knokler hver dag, er top fokuseret på jobbet, derhjemme ja stort set alle de steder, jeg befinder mig, er jeg til stede og nærværende, så meget at jeg tit bliver helt udmattet ved aftenstid, tænker du. Når nu jeg skriver ”har du sovet i timen” så er det naturligvis ikke dig, jeg mener. Når jeg er ude og undervise rundt om i Danmark, så vil jeg sige, at den største konkurrent jeg har i min undervisning, er de unges mangel på søvn.

Hvordan ved du om din teenager ryger hash?

En af de ting som bekymrer mig rigtig meget, er den omgang og holdning som de unge jeg møder rundt om i landet, har til brugen af hash og andre former for rusmidler. Mange af dem virker fuldstændig ligeglade med de advarsler man kommer…

Enneagrammet

At lære sig selv bedre at kende som menneske, på både godt og ondt, er en forudsætning for at kunne sætte de rigtige sejl og udstikke en kurs i livet. Vi vil alle sammen gerne opleve det gode liv, hvad det så end er for os hver især, vi har alle sammen drømme og vi vil alle sammen gerne gøre en forskel. Mange vil sikkert sige, at de kender sig selv rigtig godt i forvejen, og ingen kan komme og fortælle dem noget som helst, som de ikke allerede ved i forvejen.

Det her bør du aldrig sige til din teenager

Dine ord har en stor indvirkning på din teenagers følelser, selvværd og adfærd, og det er derfor vigtigt, at du vælger dine ord med omtanke, især når du føler dig frustreret, vred eller ked af det. At sige sårende eller respektløse ting til din teenager, uanset din hensigt kan virkelig for alvor skade dit forhold til din egen teenager. Ligegyldig hvilken situation du måtte befinde dig, så er der altså bare nogle ting, som du aldrig bør sige til din teenager. Her er et par af dem:

Teenageres mangel på motivation

Selvom der er mange teenagere, som er naturlige glade for deres liv, er der altså også nogen teenager, som udviser en betydelig mangel på interesse i forhold til eget liv og fremtiden. Som et resultat deraf, så vil mange af disse teenagere ofte sakke bagud i forhold til deres jævnaldrende, både fagligt i skolen, men også socialt.

Hvad har teenagere med hunde og katte at gøre?

Ikke meget tænker du sikkert. Men der er nu alligevel mange ligheder, som kan forklare en hel masse om teenagere. Hvis du har en teenager hjemme på matriklen, og det tænker jeg, at du sikkert har, da du jo læser dette. Har du så ikke bare en gang eller to tænkt tanken, hvor er min lille dejlige, kærlige trofaste søn eller datter dog blevet af.