Sådan hjælper du en genert teenager med at bygge selvtillid

At være genert er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Der ingen grund til at forsøge at presse en stille teenager til at blive en rigtig party konge eller dronning. Men hvis din teenagers generthed forstyrre hans eller hendes muligheder…
,

Hvad foregår der inde i min teenagers hoved?

Har du nogensinde spekuleret over, hvad det er der foregår inde i din teenagers hoved? Hvad hun dog tænkte, da hun besluttede sig for at gøre dette eller hint, eller hvorfor han bare ikke vil lytte til, hvad det er jeg fortæller ham eller…
,

Din teenager er sandsynligvis mere stresset end du aner!

Teenagere er under mere stress i dag, end nogensinde før. Lyder det mærkeligt i dine øre? At være teenager i dag er altså ikke en nem opgave. Det kræver hård hud og hår på brystet. Ungdomsårene har alle dage været lidt af en udfordring,…

Hvordan ved du om din teenager ryger hash?

En af de ting som bekymrer mig rigtig meget, er den omgang og holdning som de unge jeg møder rundt om i landet, har til brugen af hash og andre former for rusmidler. Mange af dem virker fuldstændig ligeglade med de advarsler man kommer…
Konstruktiv kritik af John Mejlgren

Sådan giver du konstruktiv feedback til din teenager der virker!

Når du siger til din teenager, at det du har gang i eller er i færd med at gøre nok ikke er så god en idé, vil du højst sandsynligt, de fleste gange blive mødt med øjne der vender det hvide ud af og en temmelig stram mund. Det er…

Det helt rigtige værktøj, som vil hjælpe din teenager i skolen

Jeg møder rigtig mange forældre, som er frustrerede over at deres søn eller datter, kæmper en sej kamp i skolen for at følge med i undervisningen og forstå det faglige stof. Man bliver ikke bare frustreret som forældre, man bliver…

Sig mig hvem er du egentlig?

Jeg har haft den store fornøjelse igennem rigtig mange år, at møde og arbejde med rigtig mange teenagere, og det er unge som kommer fra hele landet, og det har givet mig en helt unik mulighed for at kigge på teenagere på tværs af Danmark. Et af de spørgsmål, som jeg elsker at stille de unge, er "hvem er du egentlig" og ”hvad er det der definerer os som mennesker og skaber vores identitet”? Det er et af de spørgsmål, som vi bruger rigtig meget tid på at snakke om, når vi er sammen. Når jeg stiller spørgsmålet, går der ikke lang tid, før de begynder at melde ind med svar, og der er grundlæggende 4 ting, som de mener, er helt afgørende for, hvem de er.

Teenagere og deres venner

Noget af det allermest vigtige for unge teenager i dag, er deres venner. Når vores børn bevæger sig fra at være barn og ind i teenagealderen, begynder vores børn automatisk at trække sig mere og mere væk fra forældrene, og nu bliver det pludselig din teenagers venner, som bliver omdrejningspunktet i hans eller hendes liv. Ifølge undersøgelser, så en af de største motivationsfaktorer for vore teenagere til at gå i skole, samværet med deres venner.

Har du sovet i timen forælder?

Nu sidder du nok lige nu og tænker; "han er sgu ligegodt fræk ham John. Hvad bilder han sig egentlig ind?" Jeg knokler hver dag, er top fokuseret på jobbet, derhjemme ja stort set alle de steder, jeg befinder mig, er jeg til stede og nærværende, så meget at jeg tit bliver helt udmattet ved aftenstid, tænker du. Når nu jeg skriver ”har du sovet i timen” så er det naturligvis ikke dig, jeg mener. Når jeg er ude og undervise rundt om i Danmark, så vil jeg sige, at den største konkurrent jeg har i min undervisning, er de unges mangel på søvn.

Giver du opdragelsen vind i sejlene?

Jeg hører ofte fra forældre, når jeg er ude og holde foredrag, eller for den sags skyld, har forældre i et forældre coaching forløb, udtryk som ”vi er kommet ud på et skråplan og det fungerer bare ikke derhjemme”. ”Det hele…