Sådan er en teenagers depression og en voksens depression forskellige

Desværre kan en depression ofte gå ubemærket hen hos en teenager. Forældre genkender ofte ikke symptomerne, fordi en depression hos teenagere ofte ser helt anderledes ud, end en depression hos voksne. Som følge heraf lider mange teenagere ofte i stilhed.

Der er flere typer af depression, der almindeligvis kan påvirker en teenager. Depression kan påvirke alle teenagere uanset deres køn, popularitet, faglig dygtighed eller sportslige evner. Det er vigtigt at gøre sig bekendt, med de almindelige symptomer på en depression hos en teenager.

Fysiske sundhedsproblemer

Mens deprimerede voksne ofte taler om en følelsesmæssig smerte, har deprimerede teenagere en tendens til at rapportere om fysiske smerter og ømhed. De kan fortælle om hovedpine, maveproblemer eller sige ting som, at de bare ikke har det godt. Fysiske undersøgelser vil dog ofte ikke afsløre nogen resultater.

Irritabilitet

Voksne beskriver normalt følelsen tristhed, når de er deprimerede, men teenagere bliver ofte mere irritable. De kan opføre sig respektløst eller måske have mindre tålmodighed end normalt. De bliver også ofte mere trætte end normalt. Mens humørsvingninger ofte kan være normale i teenageårene, bør en usædvanlig stor mængde irritabilitet betragtes som et advarselssymbol om en mulig depression, som du bør undersøge.

Akademiske forandringer

Teenagere kan opleve et fald i deres karakterer, når en depression rammer. Men det er ikke altid tilfældet. Nogle teenagere opretholder faktisk høje karakterer selv under følelsesmæssig uro. Faktisk – så kan presset for at opretholde de gode karakterer, i virkeligheden være en faktor i en depression. En teenager, der føler at han eller hun er nød til at være uddannelsesparat, for at kunne kvalificere sig til gymnasiet eller en anden form for videregående uddannelse, kan sagtens fortsætte sin kamp for at opnå de nødvendige resultater, på trods af, at de måske er deprimerede.

Følsom overfor kritik

Depression kan føre til en intens følsomhed over for kritik. Sommetider håndterer teenagere denne øgede følsomhed, ved at undgå forskellige aktiviteter, hvor de frygter at opleve fiasko. En teenager kan nægte at starte til fodbold eller andre former for sportsgrene, eller undgå at invitere en fra det modsatte køn ud på en date, af frygt for afvisning. På andre tidspunkter kan teenagere forsøge at håndtere sin frygt ved at skulle bevise sig overfor andre, og derfor over-performe for at vise sit værd. En deprimeret teenager kan derfor også hurtigt udvikle sig til en perfektionist. Det er derfor vigtigt, at du overvåger og er opmærksom på, hvordan din teenager reagerer på at skulle tage chancer, kritik og fiasko, da ændringer i din teenagers adfærd kan signalere, at din teenager er deprimeret.

Social tilbagetrækning

Social isolation er et fælles problem for alle med depression, men teenagere trækker sig ikke nødvendigvis ud af alle, når de bliver deprimerede. Nogle gange ændrer de simpelthen vennekreds. En teenager kan måske begynde at hænge ud med den forkerte gruppe af unge, eller måske stoppe med at tale med bestemte venner eller familiemedlemmer.

På andre tidspunkter trækker teenagere sig fra de daglige normale aktiviteter, og fokuserer deres opmærksomhed på onlineverdenen, når de føler sig deprimerede. En deprimeret teenager kan oprette en fiktiv online persona og kan engagere sig i online-chats eller spille rollespil i timevis, for at undslippe livets realiteter.

Søg professionel hjælp

Hvis du tror, at din teenager kan være deprimeret, skal du søge professionel hjælp. Lav en aftale med din teenagers læge og få nogle gode råd eller en henvisning til professionel hjælp. Behandling af depression hos en teenager, kan omfatte terapi, medicin eller en kombination af de to. Det er vigtigt at være involveret i din teenagers behandling.

Det er ikke usædvanligt for en teenager, at nægte at få hjælp. Hvis din teenager nægter at modtage hjælp fra en professionel, må du selv mødes med vedkommende, som kan give dig den rette anvisning til, hvordan du kan hjælpe din teenager. En psykoterapeut kan være i stand til at tilbyde indsigt og strategier, som du kan bruge til at hjælpe en deprimeret teenager.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *