Giv et løft til de unge fra udskolingen og op

Rigtig mange unge idag, har svært med at udfolde deres fulde potentiale i folkeskolen og samtidig er der flere unge, som har svært ved at se meningen med skolen, og leverer af samme årsag ikke den indsats det kræver, for at få det fulde udbytte ud af skoledagen.

Det kan ses på karaktererne og det begrænser naturligvis den unge i at få den ungdomsuddannelse, som han eller hun ønsker sig.

Sidder du i kommunens børne/ungeafdeling, som skoleleder, ungdomsskoleleder eller leder for et UU center og mangler et kvalificeret bud på, hvordan du løfter unge ikke-uddannelsesparate eller unge med ting i bagagen, der stopper dem i at udfolde deres potentiale, så er der her et gennemprøvet koncept, som du skulle overveje at høre mere om!

Fra Handling til Forvandling

Forløbet Fra Handling til Forvandling, er et forløb som arbejder med de unges selvværd, selvtillid, lyst til uddannelse og troen på en god fremtid.

Det er et forløb som strækker sig over 6 moduler á 4 timer, der kan afvikles én dag om ugen i seks uger, eller to dage i træk over tre uger.

De unge bliver udfordret gennem dialog, skriftlige opgaver, samarbejdsøvelser, konkurrencer, test samt en masser andre ting, der for den unge gør forløbet til en både sjov men også indsigtsfuld oplevelse.

Det er et forløb der er taget hensyn til at unge har behov for at passe på sig selv i en gruppe, og hvor der sker en trinvis udvikling henimod at den unge på slutningen af forløbet, nu tør at stå frem og udtrykke sine tanker og meninger med stor selvsikkerhed.

Forløbet har altid 2-3 voksne lærere eller vejledere med, som kender de unge godt og som de unge er trykke ved.

Målet er, at disse voksne kan få indblik i, hvad de unge oplever og hvordan de unge har udviklet sig, og derudover er i stand til at løbe videre med stafetten, når forløbet er slut, således at udviklingen ikke stopper når forløbet er slut, men derimod forsætter og skaber en varig forandring.

Camilla Mejlgren

Medinstruktør på forløbet

Mentor for unge

Hvis du eller I skulle have lyst til høre mere om forløbet Fra Handling til Forvandling, så skal du være meget velkommen til at ringe og aftale et uforpligtende møde, hvor vi rigtig gerne kommer ud og fortæller om indholdet af forløbet, vore erfaringer og ikke mindst vore resultater.

Du kan kontakte os på 23 31 04 22

Igennem de seneste 15 år, har vi lavet forløbet FRA HANDLING TIL FORVANDLING mere end 100 gange rundt om i landet.

Forløbet har været afviklet på folkeskole, ungdomsskoler, specialskoler samt UU-centre, og nedenfor kan du se hvilke kommuner, vi gennem årene har arbejdet sammen med.

Lidt stemningsbilleder fra tidligere forløb